Skip to content

Gartneriet er hovednæringen på Hanasand Gård. Her dyrkes i år 70 ulike sorter tomater.
Sauene på gården holder til like nedenfor huset vårt, og ved lammetider våkner
vi tidlig til bræking av små lam, og i mai når vi slipper dem ut, er det full fart med lek og leting etter mødre dag og natt. Det blir derfor svært stille den dagen vi slipper alle sammen opp i heia vår på sommerbeite! Markene rundt gården vår er grønne og frodige fra vår til høst. Her dyrker vi for til sauene våre.
Den gamle urskogen ned mot Talgjefjorden, omkranser hele gården vår, og vi har hele 1.8 km strandlinje. Svaberg, egen strand og en utrolig levende skog, som er selveste smykke på gården.

IMG_6594

Stig Jakob Hanasand er gartneren og bonden som satset friskt med utbygging av nytt drivhus i 2001. Han er dedikert til jobben sin med å dyrke tomater, og engasjerer hver og en på sine turer rundt i drivhuset. Tomatdyrking er blitt en vitenskap, her skal forhold mellom lys, varme, fuktighet og bladmasse stemme overens.

Stig Jakob og kona Monica, tar seg sammen av sauene på gården, i tillegg til barna Tuva og Daniel, som hjelper til når de kan. I lemminga har vi og god hjelp av Stig Jakob sin far. Gressproduksjonen som vedlikeholder markene våre og holder sauene med for gjennom vinteren, står bonden selv for. Han er som poteten, kan brukes til alt, og er alltid smilende og blid!

stig.jakob_.hanasand
Back To Top